Trackable-jacht

22-07-2012 23:15

Na ons dagje op Texel wilden we eigenlijk een dag uitrusten op de camping. Totdat we een goed idee kregen: het zou wel erg leuk zijn om vanuit Noord-Holland een geocoin of travel bug mee te nemen naar Noord-Brabant. Daarom besloten we nog 'snel' even te gaan cachen. Via de app hadden we opgezocht in welke caches in de buurt trackables moesten liggen.

Bij Huize van Strijen twijfelden we toch even. Omdat we alleen even snel een trackable gingen oppikken, hadden we alleen een telefoon meegenomen, en geen GPS. De telefoon was echter in dit gebied niet zo nauwkeurig en in de cache-beschrijving stond dat je dit privé-terrein absoluut niet verder mocht betreden dan de bedoeling was! Bovendien lagen er twee grote honden op wacht. Nadat we een paar keer op en neer waren gelopen in de buurt van de auto, werd de telefoon nauwkeuriger, daarom hebben we het er toch maar op gewaagd. Toen we het pad naar de cache in wilden lopen, kwam één van de honden vrolijk kwispelend naar ons toe. Onder begeleiding van deze trouwe rakker hebben we de cache kunnen vinden. Helaas zaten er geen TB's meer in, verkeerd gelogd waarschijnlijk...

Drie caches later hadden we eindelijk een trackable gevonden. Of liever gezegd: twee. Deze twee TB's willen namelijk samen met elkaar reizen. Ze waren door de owner vandaag pas in de cache geplaatst, dus hun eerste reis is meteen erg ver weg.

Vandaag toch nog langer gecacht dan de bedoeling was, maar we konden met een tevreden gevoel - en 2 TB's - weer terug naar de camping.