De 5 elementen

10-06-2012 13:54

Vandaag zouden we eigenlijk naar Postel gaan om de cache te doen die bij de abdij ligt, maar we hadden een travelbug die in Nederland wilde blijven. Dan maar even onderweg bij een cache stoppen om de MS Vlinder daar achter te laten. Bij het zoeken naar een cache die op de weg van Eindhoven naar Postel lag, kwamen we echter een hele interessante serie tegen: de 5 elementen. Deze zag er zo gaaf uit dat we besloten hem te gaan doen.

Nietsvermoedend reden we richting de eerste van de serie: metaal. In de beschrijving stond dat we onder een brug moesten gaan hangen. ‘Dat doen we wel even’, dachten we. Dat bleek nog niet zo makkelijk als gedacht: het hangen was toch zwaar en de afstand lang. Even op de brug liggen en eronder kijken... Nee, dat ging ook al niet. Twee dreuzels kwamen langsgelopen en vroegen waar we mee bezig waren, want normale mensen gaan niet zomaar met zijn 2en op een brug liggen... Kort legden we uit wat geocaching is en dat er een cache onder de brug moest hangen. Ongelovig bleven ze staan kijken, terwijl wij met een geïmproviseerde constructie (Merel hangend onder de brug, terwijl Ian een gedeelte van het gewicht droeg door middel van een broekriem, die bij elke pilaar van de brug even losgelaten en overgepakt moest worden, wat nogal een werk was) probeerden de cache te pakken. Toen we hem uiteindelijk gevonden hadden, waren de dreuzels minstens net zo enthousiast als wij. Snel even loggen en terugleggen, en op naar de volgende!

De tweede cache: hout. Hier hadden we gelukkig geen moeite mee en deze was snel te vinden.

De derde heette vuur en er stond in de beschrijving dat we over een sloot moesten springen en in een boom moesten gaan klimmen. Gelukkig kwamen we vrij makkelijk over de sloot heen. Het boomklimmen was wat meer werk, vooral toen Ian bijna boven was en we bedachten dat we een pen nodig hadden om te loggen. Weer een stukje naar beneden en Merel moest nu ook de boom in. Uiteindelijk is het met veel moeite gelukt om de cache te loggen.

Onderweg van vuur naar aarde kwamen we de cache-owner tegen, die op zijn mountainbike alle caches aan het aflopen was om te kijken of ze nog in goede staat waren. We hebben even een praatje gemaakt en zijn toen verdergegaan naar aarde. Bij de bestemming aangekomen hebben we eerst nog even op de verkeerde plaats staan zoeken, maar de cache gelukkig vrij snel op de goede plaats gezocht en de cache gevonden.

Nu konden we op naar het laaste element – water. We hadden de logjes gelezen en vreesden het ergste. Je scheen te moeten zwemmen om bij de spoiler te komen. Op het coördinaat aangekomen bleek dat ook zo te zijn, tja... wat nu? We zagen de cache owner aan komen fietsen, die wilde natuurlijk wel even zien hoe we dat deden! Eerst allebei de broek zo ver mogelijk opstropen en het ijskoude water in, maar we zakten meteen al diep in de modder. We zouden dus echt moeten gaan zwemmen... Daar ging Ian dan, shirt en broek uit en het riviertje in. Gelukkig had hij de spoiler snel gevonden en kon hij het koude water weer uit. En daarna natuurlijk even midden in het weiland omkleden, een erg komische situatie dus. We liepen verder, maar de spoiler bleek niet juist te zijn, we kwamen midden in het weiland van een boer terecht. Gelukkig kwamen we de owner weer tegen, die ons het goede coördinaat gaf. Ook deze dus kunnen loggen. We hadden al ontdekt dat er al heel de dag cachers voor ons waren, die zo’n uur op ons voorliepen, aan hun logs te zien. Deze hadden ze echter niet meer gelogt. Wij hebben dus geluk gehad dat wij de cache owner tegenkwamen. En nu maar hopen dat hij de spoiler snel aanpast, zodat niet meer mensen het koude en modderige water in gaan zonder de cache te kunnen vinden!

Nu we alle 5 de elementen hadden gevonden, konden we de coördinaat voor de bonus-cache uitrekenen. De cache was vrij snel gevonden en als kroon op deze lastige cache-serie hebben wij onze eerste eigen geocoin hier achtergelaten.

Mr. Murmeltier, bedankt voor deze geweldige serie caches, en bedankt voor de hulp onderweg!